Search

Kurz quillování na Beaver city 10.2.2024

Dne 10.2.2024 se ve westernovém městečku Beaver City konal kurz vyšívání ursoními ostny, který přilákal asi 15 nadšených účastníků.

Dne 10.2.2024 se ve westernovém městečku Beaver City konal kurz vyšívání ursoními ostny, který přilákal asi 15 nadšených účastníků.

Ukázalo se, že výběr místa byl více než vhodný. Skvělá, pohodová a dobová atmosféra westernového městečka, útulný a vyhřátý Saloon se spoustou dobrého jídla i pití.

Akce nebyla jenom příležitostí k tomu, aby se člověk naučil quillové techniky, ale také aby se potkal s přáteli a kamarády podobného ražení.

Kurz začal dopoledne přednáškou Hunsky o druzích quillových technik v Severní Americe a o barvení přírodními barvivy. Po obědě vysvětlil Hokšilato, hlavní lektor, základy vyšívacího stehu a pokračovalo se praxí, kdy si každý mohl vyzkoušet základní vyšívací stehy.

Pokročilí quillworkeři a fajnšmekři si pak zkoušeli pokročilejší techniky nebo různé “vychytávky”, které je zajímaly.

Součástí praktické části byly i ukázky barvení přírodními barvivy, kdy se nám podařilo obarvit ostny na modrou barvu indigem.

Během celé soboty bylo možné se inspirovat mnohými ostnovými a korálkovými pracemi českých výrobců indiánských replik, což přispělo k celkovému poutavému zážitku.

A co nám napsali samotní účastnici kurzu?

Děkuji za přehlednou, jasnou a dle mého názoru velmi profesionálně pojatou přednášku, ze které jsem si rozhodně odnesla více, než jsem čekala. Skvělá ukázka obrázků, fotografie detailů, vysvětlení. Potřebný individuální přístup při praktické části. Perfektní, čas na všechny dotazy, výborný počet lidí, parádní akce tohoto formátu. Jsou tu velmi šikovní lidé a já jenom zírám, co všechno lze dokázat. Zatím mi to vůbec nejde, ale třeba se to u dalšího z kurzů změní. Praktická část naprostý profík. Díky.

Nejlepší přednáška, na které jsem byl.

Úžasná přednáška.