Obsah fóra www.indiani.cz www.indiani.cz

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Sušené mäso
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.indiani.cz -> Vaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 6.2.2007
Příspěvky: 99

PříspěvekZaslal: st říjen 22, 2008 9:35 am    Předmět: Sušené mäso Citovat

Sem prosím písať všetky rady a skúsenosti ako doma v dnešných podmienkach pripraviť sušené mäso ?
_________________
Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sapazi
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 15.2.2007
Příspěvky: 291
Bydliště: Zrnětín

PříspěvekZaslal: st říjen 22, 2008 1:22 pm    Předmět: Citovat

Jde o domácí podmínky ?
tak to potom jednoznačně vede sušička na ovoce, ikdyž je z ní maso příliš suché a lámavé. to se ale spraví když maso vezmeš ven v látkovém pytlíku, nasákne se bude akorát.
Dříve jsem maso sušil doma v plynové troubě,odtud vycházelo maso mnohem chutnější ale bylo to časově náročné a docela nebezpečné- musíš nastavit troubu tak málo aby plamínek sotva hořel a nechat dvířka pootevřený no a pak stačí průvan a zhasne to...
Ale kdo dneska ještě má plynovou troubu, že?
A sušička je za pár šupů Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 6.2.2007
Příspěvky: 99

PříspěvekZaslal: st říjen 22, 2008 10:12 pm    Předmět: Citovat

Presne na sušičku na ovocie som myslel.

Máš aj nejaký overený recept ?

Ako dlho to napr. nechať nasolené ?

_________________
Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Witko
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 5.2.2007
Příspěvky: 227

PříspěvekZaslal: st říjen 22, 2008 10:17 pm    Předmět: Citovat

nesol to, je to zbytečný, jednak to přebíjí chuť teho sušenýho masa a sušený je to konzervovaný samo o sobě. Btw. indoši to nesolili
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 6.2.2007
Příspěvky: 99

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2008 8:37 am    Předmět: Citovat

OK takže stáči to len najrajať na tenke milimetrové pásiky, okoreniť podľa chuti a dať sušiť ? Pochopil som to správne ?
_________________
Na cestě sa chovej tak, jako bys se plížil za zveří, nepřítele musíš spatřit první
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Savage
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 4.2.2007
Příspěvky: 435

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2008 11:13 am    Předmět: Citovat

Pokud chces indianske susene maso, nedavej ani koreni. Dochucovadla se pridavala az do smesi rozdrceneho masa a tuku. Tak vznikl znamy pemican. Ale i susene maso samotne bylo hojne uzivano jak k prime spotrebe tak jako surovina napr do polevky.
_________________
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Awe
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 220
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt říjen 23, 2008 4:52 pm    Předmět: Citovat

Savage napsal:
Pokud chces indianske susene maso, nedavej ani koreni

...a pokud si chces pochutnat, korenim nesetri... Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
aenoheso
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 13.2.2008
Příspěvky: 17
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: so prosinec 13, 2008 12:25 pm    Předmět: Citovat

Sapazi napsal:
Jde o domácí podmínky ?
tak to potom jednoznačně vede sušička na ovoce, ikdyž je z ní maso příliš suché a lámavé. to se ale spraví když maso vezmeš ven v látkovém pytlíku, nasákne se bude akorát.
Dříve jsem maso sušil doma v plynové troubě,odtud vycházelo maso mnohem chutnější ale bylo to časově náročné a docela nebezpečné- musíš nastavit troubu tak málo aby plamínek sotva hořel a nechat dvířka pootevřený no a pak stačí průvan a zhasne to...
Ale kdo dneska ještě má plynovou troubu, že?
A sušička je za pár šupů Smile



Snad nejsem jedna z posledních, která vlastní plynovou troubu - právě se chystám sušit, tak snad nebouchnu Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alwarez
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 9.12.2009
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá prosinec 11, 2009 3:42 am    Předmět: Citovat

Recepis na susene maso sezeneme na googlu staci tam naptlouci beef jerky a mame tam plno navodu a jasne i vyhledavac seznamu by to tez mohl najit. Ja pouzivam google .Rozhodne bych si koupil el troubu na vysusovani ---na slunecni troubu je ve stredni Evrope moc slabe Slunce ,ale v Recku by dobre fungovala .....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Píta Ominí
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 5.2.2007
Příspěvky: 365
Bydliště: Přílepy (u Holešova)

PříspěvekZaslal: pá prosinec 11, 2009 9:29 am    Předmět: Citovat

Tohle už bych dál neřešil. Jak říkal Sapazi - sušička na ovoce je na to bezva, my ji doma používáme maso je tak usušené perfrktně, i bez jakýhkoliv receptů a koření. Prostě jen maso, nic víc a chutná to skvěle.
_________________
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Námomóhtóhta
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 10.4.2008
Příspěvky: 220

PříspěvekZaslal: pá prosinec 11, 2009 1:23 pm    Předmět: Citovat

alwarez napsal:
-na slunecni troubu je ve stredni Evrope moc slabe Slunce .....

Proto se suší větrem. Twisted Evil

_________________
Kosovo je Srbsko!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sukawikasa
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 8.4.2010
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: pá červen 18, 2010 10:39 am    Předmět: Citovat

HAU KÓLA!

Zeptám se opět na banalní otazku Wink

Jaké maso si mám koupit na vyrobu Jerky? je mi jasne ze jakekoliv Cool
Ale pokud bych chtěl hovězí, tak jaká "část zvířete" je na to nejlepší?
Jestli kýta, hřbet, plecko apod.
Samozřejme bych nerad kupoval svičkovou Very Happy jde mi také trochu o poměr "cena/výkon"...

Díky za rady...

Mějte se krásně!!!

_________________
Když nečekáte nic dobrého, nečekejte. - Gabriel Laub
Nic není samo o sobě ani dobré, ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme. - Shakespeare William
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Píta Ominí
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 5.2.2007
Příspěvky: 365
Bydliště: Přílepy (u Holešova)

PříspěvekZaslal: pá červen 18, 2010 11:36 am    Předmět: Citovat

Já používám většinou zadní hovězí. Ale můžeš použít jakékoliv, které je pěkné, bez tuku a flax, aby se dalo dobře krájet na plátky.
_________________
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sukawikasa
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 8.4.2010
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: ne červen 20, 2010 10:34 am    Předmět: Citovat

HAU KÓLA!

Tak sem prave dodelal svoje prvni suseny maso Wink a je moc dobry...

Koupil sem hovezi plec, nakrajel na platky, nalozil pres noc do koreni a dnes za pouhych 5 hodin ususil. Vubec nechpu jakto ze to bylo tak rychle. Vsude sem se docetl ze to bude aspon 10 hodin.
Kazdopadne si myslim ze je to tim ze sem platky masa "rozklepal" palickou na maso.
Pri krajeni se mi nepovedly uriznout rovnomerne tluste platky a tak sem je "rozmlatil" Very Happy na tenoucke placicky palickou na maso. Dle meho to hodne napomohlo zkratit dobu suseni...
Jinak sem susil v plynove troube na minimum, sul sem vynechal a jako koreni sem pouzil smes koreni na "gyros"(vele doporucuju!)

Mejte se krasne!!!

_________________
Když nečekáte nic dobrého, nečekejte. - Gabriel Laub
Nic není samo o sobě ani dobré, ani špatné. Záleží na tom, co si o tom myslíme. - Shakespeare William
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Píta Ominí
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 5.2.2007
Příspěvky: 365
Bydliště: Přílepy (u Holešova)

PříspěvekZaslal: ne červen 20, 2010 6:59 pm    Předmět: Citovat

Já suším v sušičce na ovoce za tři hodiny Smile
_________________
LBH - Sedící Býk : Custer 1:0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.indiani.cz -> Vaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete připojit soubor na tomto fóru
Můžete stahovat soubory z tohoto fóra


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com