Obsah fóra www.indiani.cz www.indiani.cz

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vaření
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.indiani.cz -> Vaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Veen
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 7:42 pm    Předmět: Citovat

mozna budu vypadat jako totalni blb, ale jak varite fazole? nechal sem je podle navodu 4h macet a pak je varil, ale furt ne a ne zmeknout, dokonce sem nekolikrat musel dolejvat vodu. a jinak co s nima delate dal, nejaky osobni navody na dochuceni, nebo dalsi postup zpracovani. fazole sou supr. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Veen
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 7:43 pm    Předmět: Citovat

jinak hada sem zkousel a docela good, taky jako placky na kameni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Savage
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 4.2.2007
Příspěvky: 435

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 7:56 pm    Předmět: Citovat

Veen napsal:
mozna budu vypadat jako totalni blb, ale jak varite fazole? nechal sem je podle navodu 4h macet a pak je varil, ale furt ne a ne zmeknout, dokonce sem nekolikrat musel dolejvat vodu. a jinak co s nima delate dal, nejaky osobni navody na dochuceni, nebo dalsi postup zpracovani. fazole sou supr. Smile

Manzelka radi: nesol vodu ve ktere fazole varis, omacku priprav tak , ze osmazis cibuli s utrenym cesnekem, pridej rajcata, feferonky a trochu tymianu a sul. A ja rikam:neni to sice indiansky recept, ale je to mnam.

_________________
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Veen
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 8:19 pm    Předmět: Citovat

no konecne nejakej recept, misto sahodlouhy diskuse o podivnych bramborach Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Siky
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 7.2.2007
Příspěvky: 100
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 6:19 am    Předmět: Citovat

Stejně tak bez soli se vaří kukuřice, jinak ztvrdne, dokonce se někdy doporučuje přidat do vody ždibec cukru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Savage
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 4.2.2007
Příspěvky: 435

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 12:09 pm    Předmět: Citovat

Siky napsal:
Stejně tak bez soli se vaří kukuřice, jinak ztvrdne, dokonce se někdy doporučuje přidat do vody ždibec cukru.

No jo, s jatry je to to same a pry je to diky vysokemu obsahu bilkovin ci co.Vite nekdo proc to tak je doopravdy?

_________________
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Siky
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 7.2.2007
Příspěvky: 100
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 12:26 pm    Předmět: Citovat

Proč to tak je to nevím. Nicméně, kdyš Savage píšeš o těch játrech, zakusovali jste se do něčeho syrového, třeba do srdce nepřítele?!?
Nebo syrové maso zpod koňského sedla, aby bylo pěkně měké.
Státní veterinární správa to však nedoporučuje... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Savage
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 4.2.2007
Příspěvky: 435

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 4:03 pm    Předmět: Citovat

Siky napsal:
Proč to tak je to nevím. Nicméně, kdyš Savage píšeš o těch játrech, zakusovali jste se do něčeho syrového, třeba do srdce nepřítele?!?
Nebo syrové maso zpod koňského sedla, aby bylo pěkně měké.
Státní veterinární správa to však nedoporučuje... Wink

Syrova jatra jsem jedl a neni to spatne, musi byt vsak tepla jinak to neni nic moc.

_________________
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
wičaša hayčaša
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 23.2.2007
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 10:26 pm    Předmět: Citovat

Sapazi napsal:

A ted to hlavní- zahod pánvičku a olej! ccccccccccchutnou placku co dlouho vydrží upečeš nasucho na plátu z kamen, kusu železa nebo placatým šutru. Myslím že toto je i dobový postup. Placky musí být slaboučké, tak půl cm např. vyválené flaškou na prkýnku.Pečeš sotva minutu

Anebo si kup v Albertu Libanonský chleba, je to skoro ono Smile

Dobrý placky se poznají tak, že se po nich zapráší. Na dva prsty tlustý sádlem nacucaný podle mě do týpí nepatří- měli snad Indusové Lukanu nebo sádlo?
Možná pozdě,ale přeci:ještě ti poradím jedno oldschool řešení,placky můžeš udělat přímo na "žhavíkách".Ohen rozfajruješ a jak dohoří,tak na žhavým uděláš výborný placky.Žhavíky je potřeba průběžně rozfoukávat perutí.Přeji štastnou a veselou dobrou chut Wink
_________________
stejně jsme všichni wašičuni
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Savage
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 4.2.2007
Příspěvky: 435

PříspěvekZaslal: út březen 17, 2009 12:17 pm    Předmět: Citovat

http://recepty.centrum.cz/slavni-u-plotny/2009/3/16/clanky/jane-fondova-miluje-bizony/
_________________
*****A má ryba vodotěsnou p.del?*****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vlk
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 305
Bydliště: Slovensko/Prešov

PříspěvekZaslal: út březen 17, 2009 1:09 pm    Předmět: Citovat

jj, laska ide cez zaludok! Very Happy
_________________
je ľahké byť odvážny z diaľky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alwarez
Začínající přispěvatel
Začínající přispěvatel


Založen: 9.12.2009
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: po prosinec 14, 2009 5:30 am    Předmět: Citovat

Lesni indiani prezivali na zaludech,nebot se divali na duby jako my se divame na psenicna pole. Zalud se vyloupne ze skorapky a jadro se hodi do vody ,voda se potom vari az je uplne hneda potom se vyleje a proces se opakuje asi 4krat az zalud ztrati svoji horkou chut a potom se necha ususit .Muze se jist jako napr listkovy orech ,nebo se drtil na mouku a dostavame mouku na placky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Awe
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 220
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po prosinec 14, 2009 11:06 am    Předmět: Citovat

žaludy se jedly - většinou ve formě kaše.... ale tvrdit že by na nich přežívali a koukali na ně jak na pšeničná pole, když většina SV indiánů měla vlastní druhy obilnin tvořící zásadní část jejich subsistence, je mimo mísu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Métá?xestse Ohnéssese
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 14.2.2007
Příspěvky: 151
Bydliště: Pečky, Kolín

PříspěvekZaslal: po prosinec 14, 2009 11:08 am    Předmět: Citovat

Zkusím se vrátit k tématu. Pamatuji si, že jsem viděl na fotce chřestidlo z patizonu. Teď tu fotku nemůžu dohledat, ale mám pocit že chlapík, co to měl v ruce byl identifikovaný jako mescalero, nebo jiný jižan Smile
Otázka zní, myslíte, že native sušili patizony stejně jako tykve a dýně? Sušit patizon lze (mám vyzkoušeno), jak se chová po nabobtnání a rozvaření třeba v polívce ještě nevím, ale předpokládám, že by měl mít podobné vlastnosti jako tykev.
Narazil někdo z Vás na použití patizonu? Já kromě té fotky ne, ale od kurzu vaření mi vrtá hlavou, proč ho nepřidat na "seznam stylových" potravin, když tam je dýně a tykev Smile Zvláště, když patizon je součástí skupiny tykvovitých rostlin... Předem díky za příspěvky k tématu Wink

_________________
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Awe
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel


Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 220
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po prosinec 14, 2009 12:19 pm    Předmět: Citovat

Métá?xestse Ohnéssese napsal:
proč ho nepřidat na "seznam stylových" potravin


...protože se to nedá žrát Twisted Evil

Sorry za OT, ale nedalo mi to Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.indiani.cz -> Vaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete připojit soubor na tomto fóru
Můžete stahovat soubory z tohoto fóra


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com